January February  
 
 0 
 0 
 1 
 15 
 85 
 Guest House Tornedalen 
 1 
 1 
 99 
 14.0 
 
 
 
 
  
 
 Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 SV 
 JA 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Normal tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:Cambria;
	mso-ascii-font-family:Cambria;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Cambria;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
  Nu är vintern som vackrast, allt är svept i ren vit snö, isande kyla och stjärnklara polarnätter. Flammande norrsken bjuder på magiskt skådespel. I januari återvänder solen försiktigt, försiktigt. Och i februari når vintern sin fulländning med bländande snö som glittrar som diamanter i solens sken. Tystnaden är djup.  What to do   

January February

Nu är vintern som vackrast, allt är svept i ren vit snö, isande kyla och stjärnklara polarnätter. Flammande norrsken bjuder på magiskt skådespel.

I januari återvänder solen försiktigt, försiktigt. Och i februari når vintern sin fulländning med bländande snö som glittrar som diamanter i solens sken.

Tystnaden är djup.

What to do

 

March April I mars är vi ute i naturen varenda lediga minut. Vi gör långa skidturer på älven eller i skogen och inte minst pimplar vi.  Naturen är en outsinlig källa för upplevelser. Året om. Att göra upp eld, dricka varm choklad, äta mackor, laga mat i naturen, pausa och sola vid silvergrå lada ute på Torneälvens holmar. Och dagen avslutas sedvanligt i gemensam sauna.   What to do

March April

I mars är vi ute i naturen varenda lediga minut. Vi gör långa skidturer på älven eller i skogen och inte minst pimplar vi. 

Naturen är en outsinlig källa för upplevelser. Året om. Att göra upp eld, dricka varm choklad, äta mackor, laga mat i naturen, pausa och sola vid silvergrå lada ute på Torneälvens holmar.

Och dagen avslutas sedvanligt i gemensam sauna. 

What to do

May June Ett av Arthotel Tornedalens populäraste arrangemang är Skåda fågel med Gigi Sahlstrand, en av Sveriges få professionella skådare. Gigi är vår fantastiska guide, passionerad och kunnig och det hon inte vet om fåglar är inte värt att veta. Nu i februari kan vi se Gigi på SVT i en serie om fågelskådning. Vill du också börja skåda eller lära dig mer om fåglar ska du anmäla dig redan nu till 2018 års fågelskådning. Vi tar emot tio personer och till femårsjubileet år 2017 är det fullt.   Skåda fågel

May June

Ett av Arthotel Tornedalens populäraste arrangemang är Skåda fågel med Gigi Sahlstrand, en av Sveriges få professionella skådare. Gigi är vår fantastiska guide, passionerad och kunnig och det hon inte vet om fåglar är inte värt att veta. Nu i februari kan vi se Gigi på SVT i en serie om fågelskådning.

Vill du också börja skåda eller lära dig mer om fåglar ska du anmäla dig redan nu till 2018 års fågelskådning. Vi tar emot tio personer och till femårsjubileet år 2017 är det fullt. 

Skåda fågel

July August    

July August

 

 

September October Höstluften är frisk och klar och i september byts sommarens gröna palett till en prakt av gult och orange. Frosten smyger sig på och det händer att snön lägger sig vit redan i oktober.  Älgjakten börjar och då stannar allt, jakten är viktigare än något annat för tornedalsmannen, men numera ansluter sig fler och fler kvinnor i jakten. 

September October

Höstluften är frisk och klar och i september byts sommarens gröna palett till en prakt av gult och orange. Frosten smyger sig på och det händer att snön lägger sig vit redan i oktober. 

Älgjakten börjar och då stannar allt, jakten är viktigare än något annat för tornedalsmannen, men numera ansluter sig fler och fler kvinnor i jakten. 

November December Kyla och mörker tar över mer och mer och i december orkar solen knappt upp över horisonten. Den trötta solen målar en teatralisk palett av färger. Himlen glöder i rött, rosa och violett i det svaga vinterljuset. Fullmånen lyser upp polarhimlen, stjärnorna gnistrar och norrskenet spelar upp hela sitt register av magisk dans. Nu är tid att njuta av livet, tända en brasa, sauna och njuta av stillheten. 

November December

Kyla och mörker tar över mer och mer och i december orkar solen knappt upp över horisonten. Den trötta solen målar en teatralisk palett av färger. Himlen glöder i rött, rosa och violett i det svaga vinterljuset. Fullmånen lyser upp polarhimlen, stjärnorna gnistrar och norrskenet spelar upp hela sitt register av magisk dans.

Nu är tid att njuta av livet, tända en brasa, sauna och njuta av stillheten.